sunnuntai 4. toukokuuta 2008

RoPS fanitusta jo 1980-luvulla


Mediassa Turun faniretkeämme puitiin kattavasti....
(tuplaklikkaa kuvaa; teksti tulee luettavammaksi)
RoPS:n fanitoiminta vieraskentillä oli vilkasta jo 1980-luvulla, jolloin RoPS pelasi ensimmäisiä vuosiaan jalkapallon SM-sarjassa. Vierasmatseissa käytiin tiuhaan tahtiin. Eräs ikimuistoisimmista faniretkistä oli 12.6. 1983 Turkuun otteluun TPS-RoPS tehty fanimatka.
Meidän faniryhmämme nimi oli tuolloin RoPS Samba Band. Meillä oli vuokrattuna pienoisbussi ja soittimet oli saatu lainaksi Soitinliike Kuhalta ja Rovaniemen musiikkiopistolta.
Lähdimme sunnuntain matsiin liikkeelle Rovaniemeltä myöhään lauantai-iltana, ja värikkäiden vaiheiden (Pohjanmaalla auton moottori hajosi) pääsimme kuin pääsimmekin Turkuun.
Meillä oli todella kova meno päällä, ja otimme paikat Kupittaan katsomosta jo tuntia ennen peliä.
Sitten alkoi tapahtua.
Kun pidimme kovaa meteliä rummuttamalla ja huutamalla, oli se liikaa järjestysmiehille. He poistivat meidän ennen peliä katsomosta, koska väittivät meidän olleen humalassa.
Yksikään meistä ei ollut humalassa ja katsomossakin nautimme vain kokista.
Rummutus oli liikaa ja seurasimme peliä stadionin ulkopuolella.

***

Tapausta seurasi melkoinen mediasirkus. Lehdissä kirjoiteltiin RoPS:n Samba Bandin toiminnan puolesta ja vastaan. Kirjoitimme jopa Ilta-Sanomien yleisönosastoon kirjoituksen, koska lehti väitti (tosin kysymysmerkin kanssa), "Rumpuja ja alkoholia?"

RoPS Samba Band matkalla Turkuun kesäkuussa 1983.


***

Kesällä 1983 RoPS Samba Band kävi seuraamassa RoPS:n kaikkien aikojen nimekkäimmän vierastyöläisen, ManU:n ex-tähden Brian Greenhoffin avausmatsia KuPSia vastaan. Pelatessaan RoPS:ssa Greenhoff oli 30-vuotias. Miehen tilillä oli 18 A-maaottelua Enlannin paidassa.
RoPSia hän edusti 10 ottelun verran ja teki yhden maalin.
RoPS Samba Bandin jäseniä potretissa Brian Greehoffin (toinen vas.) kanssa.
Tässä RoPS Samba Band Lahden stadionin ulkopuolella.

Ei kommentteja: